Fichtl

Prodej vstupenek od pondělí 21. října. 14.00 v iCafé liché řady středu a balkonu a levá část sálu, od 19 hod. bude do online uvolněna druhá polovina sálu - tj. sudé řady a pravá část sálu.

Hořká komedie z doby, kdy život běžel na jeden válec. Olej v benzínu, svoboda v nesvobodě a láska v teplákách. V polovině 80. let parta kluků na malém městě a ještě menším plácku prožívá své bouřlivé dospívání. Eda (Pavel Liška) miluje Soňu, ostatní (Michal Isteník) také milují Soňu. Na VŘSR se musí do lampionového průvodu, slušnou muziku uslyšíš jen v zahraničních rádiích, motorka, po které toužíš, se už nevyrábí a „tesilky“ příšerně koušou. Jak se s tím poprat a co na to Soňa...?

Skvělí herci Pavel Liška a Michal Isteník přijdou mezi nás jako svérázní kluci na prahu dospělosti - nechte se dovést k vlastním vzpomínkám, které sdílí jedna celá generace!

„Každý jsme součástí své generace, jíž je po určitou, relativně krátkou, dobu plný svět. Ti, co jsou svými následovníky považováni za hodné zápisu do historického kánonu, ti jsou zapsaní, a na ty ostatní se zapomene. Kam se ztratí jejich lásky, prohry, vítězství, vynaložená energie? Je to opravdu tak marné? A právě proto je tu Fichtl, příběh z doby, kdy život běžel na jeden válec. Předkládáme vám původní miniaturu na pomezí rozhlasové hry a audioknihy jako společný tvořivý počin všech aktérů. Moc bychom si přáli, aby divák v hledišti zažil to, co jsme my zažili u stolu a později na scéně – kouzelný pocit sounáležitosti a sdílení příběhů, které čas kdykoliv odsunul až kdesi do kolektivního nevědomí. Během uplynulých téměř tří let jsme v tom zapomenutém i potlačeném s chutí kutali a pátrali. A zjistili jsme to, co mnozí před námi i po nás: Lidé jsou pořád jen lidé a já jsem já. Tvůj Eda,“ říkají autoři textové předlohy pro divadelní zpracování Emanuel Míšek a Josef Fojta. Režisérem inscenace je Michal Zetel, pod dramaturgii se podepsal Miroslav Ondra, scénografii a kostýmy vytvořila Magdalena Teleky a hudbu Josef Fojta. Na pódiu se představí Fichtlband ve složení Karel Simajchl / Jiří Kučerovský, Josef Fojta / Miroslav Ondra a Emanuel Míšek / Michal Zetel.

Inscenace vznikla v koprodukci Divadla Bolka Polívky a agentury Anima Art.

UPOZORNĚNÍ PRO DIVÁKY: V inscenaci jsou použité umělé kouřové efekty.

Délka akce: 120 minut

Galerie

Kliknutím na datum nebo čas zobrazíte podrobnosti představení
Sobota, 29. 3. - 19:00 Koupit
Název: Fichtl
Cena: od 480,00 Kč
Místo: Kulturní dům Zašová
Zašová
756 51 Zašová
Zobrazit na mapě

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.